Dagboek van een Herdershond

16 harmonieën en fanfares in Dagboek van een Herdershond

In de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond maken maar liefst 16 harmonieën en fanfares hun opwachting in het pop-up theater in MECC Maastricht. “In een musical waarin de ziel van de zuiderling tot leven komt, mag een fanfare of harmonie niet ontbreken”, aldus producent Albert Verlinde, “we zijn vereerd en trots dat 16 muziekverenigingen uit Limburg en één uit Zeeland meedoen. Regisseur Servé Hermans: “De fanfare of harmonie is onderdeel van het Limburgse leven. Ze maken hun opwachting bij een processie, een begrafenis of bij de jaarlijkse dorpskermis. Geweldig dat ze iedere avond live te zien en te horen zullen zijn.”

De fanfares en harmonieën spelen onder leiding van muzikaal leider Rob Mennen meerdere nieuwe muziekstukken gecomponeerd door Ad van Dijk. De openingstune van de legendarische tv-serie Dagboek van een Herdershond van Ruud Bos is door Van Dijk bewerkt en zal ook te horen zijn. De muziekverenigingen wisselen elkaar af gedurende de speelperiode in mei en juni 2022. Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden speelt tijdens de première op zondag 8 mei 2022.

De volgende fanfares en harmonieën zijn te zien in Dagboek van een Herdershond:
Fanfare St. Blasius Cadier en Keer
Fanfare Eendracht Dieteren Dieteren
Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden Eijsden
Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden Eijsden
Harmonie St. Cecilia 1866 Oud-Geleen Geleen
Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek
Koninklijke Harmonie van Heer Maastricht
Fanfare Juliana Munstergeleen Munstergeleen
Harmonie Sint Joseph Nederweert
Harmonie St. Caecilia Ohé en Laak
Harmonie Melodie der Peel Ospel
Oud-Vossemeer’s Muziekvereniging Oud-Vossemeer, Zeeland
Fanfare St. Gertrudis Sint Geertruid Sint Geertruid
Fanfare Sint Jan Sittard
Philharmonie Sittard Sittard
Fanfare St. Caecilia Spaubeek

Het verhaal
In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.
Meer informatie en kaartverkoop: www.dagboekvaneenherdershond.nl

Fanfare St Caecilia zal samen met Fanfare St Jan Leyenbroek deelnemen aan deze spektakel musical. De voorstellingen waarin deze fanfares deelnemen zijn op 11 en 12 juni.